суботу, 18 квітня 2020 р.

біо фото 2к дом

18.03. Доброго дня.
 Тема уроку: "Лікування та профілактика спадкових хвороб людини".
Параграф 41. Стор. 151-157. http://www.urok.net.ua/10-klas/biologiya-i-ekologiya-riven-standartu-pidruchnik-dlya-10-klasu-avt-ostapchenko-l-i-balan-p-g-kompanec-t-a-rushkovskij-s-r-2018-2.html Запишіть визначнення : терапія, генна терапія, антимутагени. Письмово дайте відповідь на запитання: які є заходи з профілактики спадкових захворювань людини?

01.04. Доброго дня.
Тема уроку "Репродукція, як механізм забезпечення безперервності існування видів. Особливості процесів регенерації організму людини. Параграф 42, 43,44. http://www.urok.net.ua/10-klas/biologiya-i-ekologiya-riven-standartu-pidruchnik-dlya-10-klasu-avt-ostapchenko-l-i-balan-p-g-kompanec-t-a-rushkovskij-s-r-2018-2.html  Пригадайте, які є форми розмноження організмів? Запишіть в зошит визначення: розмноження, поліембріонія, регенерація, стовбурові клітини, клітинна терапія, регенеративна медицина. Письмово даємо відповідь на запитання. Які тканини та органи людини регенерують краще, а які - гірше? Що таке регенеративна медицина? Що таке стовбурові клітини?

14.04. Доброго дня.
Тема уроку: Регенеративна медицина. Способи розмноження клітин еукаріотів. Ріст і розвиток клітин. Параграф 45,46,47. http://www.urok.net.ua/10-klas/biologiya-i-ekologiya-riven-standartu-pidruchnik-dlya-10-klasu-avt-ostapchenko-l-i-balan-p-g-kompanec-t-a-rushkovskij-s-r-2018-2.html Запишіть в зошит:
1. Що таке трансплантологія, які завдання стоять перед нею.
2. Що собою становлять фактори росту клітин? Як відбувається регуляція клітинного циклу?

Директорська контрольна робота
з предмету"біологія"
за II семестр 2019-2020 н. р.
учениці II курсу гр. П-7-19
ДНЗВЦПТОТД
Прізвище Ім'я 

Варіант I
1. Дайте визначення поняттям біоштучні органи, трансплантологія, інтерфаза, мітоз, мейоз, цитокіни.
2. Яке біологічне значення вегетативного розмноження?
3. Що спільного та відмінного між процесами мітозу та мейозу? Як мейоз сприяє збільшенню спадкової мінливості організмів?
4. Яка роль міжклітинних контактів у процесах регуляції поділу, росту, розвитку та диференціації клітин? Які типи міжклітинних контактів вам відомі?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Виховні години

« Твоє здоров’я у твоїх руках». Ведучий 1.  Хіба над нами не склепіння неба,         Хіба навколо це не білий світ? Питаю вас: що ...